Incñusió digital. Imatge amb llicència CC BY-NC-SA 2.0 de Asociación Sartu-Álava
Incñusió digital. Imatge amb llicència CC BY-NC-SA 2.0 de Asociación Sartu-Álava.

La Comissió Europea, Telecentre-Europe i la Universitat de Washington han donat a conèixer els resultats de l'enquesta sobre actors de l'e-inclusió que van realitzar a principis d'any, en el marc del projecte d'investigació MIREIA. L'estudi conclou que hi ha una gran varietat d'actors i rols d'intermediació, i que la majoria són petites organitzacions amb menys de deu empleats i pressupostos de menys de 100.000 euros.

Els serveis d'inclusió digital que ofereixen aquests actors als usuaris són, en primer lloc, accés a les TIC, als ordinadors i a Internet (88% de les organitzacions ofereixen aquest accés) i, en segon lloc, alfabetització digital bàsica (80%). La meitat dels intermediaris inclouen formació relacionada amb la recerca de feina. Finalment, el 45% de les organitzacions ofereixen accés als serveis públics i socials, i accés a cursos en línia.

L'enquesta es va dur a terme en línia, al gener i febrer del 2013 i va estar disponible en 15 idiomes. Un total de 2.352 organitzacions van respondre l'enquesta, que es va complementar amb 400 respostes d'un recent exercici similar a Alemanya.

Podeu consultar l'informe amb els resultats en aquest enllaç (en anglès).