Un_mobil_amb_una_imatge_de_realitat_augmentada
Un_mobil_amb_una_imatge_de_realitat_augmentada.

La iniciativa forma part de l'anomenada realitat augmentada, un conjunt de tecnologies que permeten la superposició d'imatges, marcadors o informacions generats virtualment, sobre imatges del món real. Amb aquestes tecnologies emergents, l'ésser humà potencia els seus sentits i percepcions mitjançant la fusió d'informació real i digital en temps real. Aquesta capa d'informació virtual es pot visualitzar a través del navegador de realitat augmentada Layar, una aplicació habilitada per sistemes Android, Iphone i Blackberry.

La Fundació Televall, ubicada a Ribes de Freser, treballa també en altres projectes d'aquest àmbit com ara diversos itineraris amb codis QR al voltant del personatge del Comte Arnau o el projecte EspiRa que, promogut per l'associació Educació i Tecnologia Espiral, pretén conèixer les possibilitats educatives de la Realitat Augmentada.

En el següent reportatge, us convidem a passejar per Ribes de Freser de la mà de la tecnologia més actual però amb la mirada en el passat, gràcies al mòbil.