Onze joves de diverses edats participen aquest curs en el Programa de Qualificació Professional Inicial que ofereix l'Associació  per a Joves TEB d'Auxiliar de Tècnic Informàtic (manteniment i reparació d'equipaments informàtics). Avui descobrim què és i com s'ha fet el seu projecte integrat. 

Imatge de dos dels alumnes del PQPI de l'Associació per a Joves TEB
Imatge de dos dels alumnes del PQPI de l'Associació per a Joves TEB.

Robòtica, muntatge d'una sala d'ordinadors, manteniment d'equips i servidors són els quatre eixos principals que conformen el projecte integrat d'enguany. El projecte s'ha desenvolupat en petits equips de treball. A més del coneixement teòric que els i les alumnes adquireixen es treballen altres competències socials, com ara el treball en equip i l'assumpació de responsabilitats.

El PQPI s'ofereix a joves d'entre 16 i 24 anys que no han superat l'Educació Secundària Obligatòria. Amb aquest programa podran aconseguir la seva inserció sociolaboral a través d'una formació pràctica i professionalitzadora en l'àmbit de les noves tecnologies. El curs és totalment gratuït i reconegut pel Departament d'Ensenyament.