USBTinyISP Build
USBTinyISP Build. Autor: HardwareHank. 2011. Tipus de lletra: Flickr. Llicència: BY-SA.

Segons les previsions de Randstad professionals, el sector TIC es mantindrà com un dels principals focus de contractació en aquest nou any. Els seus informes asseguren que es requeriran enginyers informàtics amb experiència prèvia, programadors .Net i Java, consultors de CRM i desenvolupadors d'aplicacions mòbils i d'ecommerce. També expliquen que l'increment dels hàbits de compra a través d'Internet està generant un augment de demanda de perfils relacionats amb el comerç electrònic.

La companyia també apunta un augment de la tecnologia al sector bancari. Entre els perfils més demanats per les entitats financeres destaquen els relacionats amb l'anàlisi estratègic i el tractament de Big Data.

Per la seva banda, Hays Group apunta que les tres professions amb més demanda per 2016 són: chief information officer (CIO), IT manager i infrastructure manager.

Per últim, Mapfre apunta en les seves prediccions que els experts en SEO i SEM, Big Data o Cloud Computing seran els perfils més populars al mercat laboral. També afegeix altres més habituals com els community managers, programadors i experts en analítica web, traffic management, usabilitat, comunicació online i els desenvolupadors de software.

Així mateix assenyala que els enginyers industrials tindran més presència amb perfils com supervisors de producció, enginyers de projectes, process managers o enginyers tècnics; amb un futur especialment rellevant en els projectes internacionals.

Font: SiliconNews