Nou informe de la l’Agència de Ciberseguretat de Catalunyasobre les amenaces i recomanacions a seguir davant els ciberfraus i ciberdelictes relacionats amb l’expansió mundial de la COVID-19
Nou informe de la l’Agència de Ciberseguretat de Catalunyasobre les amenaces i recomanacions a seguir davant els ciberfraus i ciberdelictes relacionats amb l’expansió mundial de la COVID-19. Autor: Pexels.

Aprofitant la situació actual amb la COVID-19, diversos grups cibercriminals han realitzat campanyes enfocades a aquesta malaltia, distribuint tot tipus de programari maliciós utilitzant diversos mètodes.

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya publica un nou informe davant aquesta situació d’excepcionalitat que està sent aprofitada per aquests actors cibercriminals. Part d’aquesta ciber-activitat maliciosa arriba a Catalunya i, en l’àmbit digital, la situació creada per la COVID-19 té algunes característiques específiques:

  • L’adopció majoritària i sobtada de diferents modalitats de teletreball.
  • L’increment de l’atenció a missatges i canals digitals sobre aquesta malaltia, el virus que la causa i l’impacte dels mateixos.
  • L’augment de criticitat dels serveis bàsics i essencials, amb especial èmfasi en serveis mèdics, de protecció civil i d’abastiment

L'informe és un resum d'algunes de les principals amenaces i les seves categories identificades a nivell mundial en les últimes setmanes. Podeu descarregar-ho aquí.