Les subvencions estaran finançades pel Mecanisme de Recuperació i Resiliència i es preveu que es publiquin des de la Generalitat de Catalunya al llarg de l’any 2024. Vols saber-ne més?

Imatge de persones
Imatge de persones. 2018. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El Departament d’Acció Exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya va compartir recentment la previsió de convocatòries NextGeneration de la Generalitat de Catalunya. Aquestes subvencions estaran finançades pel Mecanisme de Recuperació i Resiliència i es preveu que es publiquin al llarg de l’any 2024. Les properes convocatòries NextGeneration englobaran nou àmbits: ecosistemes i biodiversitat, transformació agroalimentària i pesquera, preservació del litoral i dels recursos hídrics, competències digitals, sistema educatiu, polítiques d’ocupació, competitivitat digital, ciberseguretat i 5G, turisme i rehabilitació d’habitatges.

En aquest sentit, hi ha algunes convocatòries interessants per a la comunitat de la Xarxa Punt TIC. En primer lloc, dins de l’àmbit de competències digitals, s’obrirà previsiblement una convocatòria de subvencions per a la realització d’accions de formació professional per a l’ocupació per a l’adquisició i per a la millora de competències digitals per impulsar l’emprenedoria i el desenvolupament rural i reduir la bretxa de gènere en el marc dels programes de formació per cobrir necessitats específiques (SOC-ADA). Aquesta convocatòria serà per a entitats locals, empreses, centres de recerca i/o formació, fundacions i entitats del tercer sector. En segon lloc, dins de l’àmbit de competències digitals, s’obrirà previsiblement una convocatòria de subvencions a centres educatius privats concertats que formen part de la Xarxa de Centres de Capacitació Digital creada en el marc de la Xarxa Nacional de Competències Digitals. Aquesta convocatòria serà per a entitats locals, centres de recerca i/o formació, fundacions i entitats del tercer sector. En darrer lloc, dins de l’àmbit de polítiques d’ocupació, s’obrirà previsiblement una convocatòria de programa de suport a les dones en l'àmbit rural i en l'àmbit urbà. Aquesta convocatòria serà per a entitats locals, fundacions i entitats del tercer sector.

Pròximament, es donaran més detalls sobre aquestes convocatòries NextGeneration.