El Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya ha acollit una jornada per a donar a conèixer diverses iniciatives públiques que treballen per afavorir la reutilització de dispositius.

El passat dijous 20 de juny, la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, l’Agència de Residus de Catalunya i la Fundación Ecoasimelec van organitzar una jornada per a donar a conèixer diverses iniciatives públiques que treballen per afavorir la reutilització de dispositius digitals. Dins de la jornada ‘Dispositius Positius. El paper transformador de les administracions públiques’, al Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya, es va presentar una exposició. «Avui, presentem aquesta exposició per a explicar, conscienciar i sensibilitzar sobre els avantatges de la reutilització de dispositius mòbils. La mostra recull informacions d’interès per a la ciutadania, per als Punt TIC i per a les altres administracions públiques. Volem que sigui una exposició viva, dinàmica i que recorri el territori», afirma Mònica Acebo, tècnica del Servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, la voluntat és que esdevingui una exposició itinerant i que entitats, associacions, col·lectius i institucions puguin acollir-la a les seves respectives instal·lacions. Els Punt TIC, per exemple, són un dels espais que podran disposar de la mostra expositiva. Per a més informació, es pot accedir al web oficial de la iniciativa.

També, des de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, es va presentar una campanya de recollida de dispositius mòbils al Districte Administratiu. «Vam trobar que era una proposta molt interessant com per fer només una campanya puntual de dos dies i vam decidir convertir-la en un servei permanent. Vam començar el juny de l’any passat. Un any després, hem recollit uns 340 dispositius», explica María José Martí, gerent del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya. Paral·lelament, es van dinamitzar diverses formacions de capacitació digital. «Hem organitzat diverses píndoles formatives molt vinculades amb la iniciativa, com, per exemple, per a aprendre a esborrar les dades», afegeix Martí.

La jornada també va comptar amb la benvinguda institucional a càrrec d’Anna Barnadas, secretària general d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya, una xerrada inspiracional de la mà de la periodista Glòria Pallarès i la taula rodona ‘Passem a l’acció. Com ho impulsem des de l’Administració?’ on es van donar a conèixer els eixos de treball i les sinergies entre l’Administració Pública i els fabricants de dispositius mòbils. Així mateix, es van dinamitzar dues taules de bones pràctiques amb experiències d’institucions, entitats i universitats.

L'exposició 'Dispositius Positius. Llarga vida als mòbils' consta de vuit panells divulgatius de 90x200 centímetres. Les persones membres de la Xarxa Punt TIC poden sol·licitar-la a oficina.tecnica@punttic.cat