Paloma Hernández, Anna Besolí, Luisa Miralles i Ester Collado van ser seleccionades l'any 2011 al concurs de Telecentre.org que buscava 100 dones excel·lents en l'àmbit dels telecentres. Ara, aquelles 100 dones destacades són protagonistes d'un llibre electrònic.

Portada del llibre sobre 100 dones excel·lents de telecentres
Portada del llibre sobre 100 dones excel·lents de telecentres.

L'e-book recull la història d'aquestes 100 dones de més de 30 països d'arreu del món, tot explicant com van arribar a treballar en un telecentre, les lluites que s'han trobat en el camí i els projectes en què estan treballant en l'actualitat.

Ester Collado, dinamitzadora de l'Òmnia de la Seu d'Urgell, inaugura el capítol dedicat a les dones europees, ja que va ser ella la guardonada a nivell europeu. També hi són Paloma Hernández, dinamitzadora del Punt TIC del Solsonès; Anna Besolí, dinamitzadora del Punt TIC de l'Alt Urgell; i Luisa Miralles, dinamitzadora de l'Òmnia Casa Caritat de Valls. Totes quatre, juntament amb sis dones més, van ser seleccionades entre moltes dinamitzadores com les més destacades a Europa.

El concurs i el llibre electrònic formen part de la campanya Dones en telecentres: Alfabetització digital.

Ara com ara el llibre és disponible en anglès, però la idea és  traduir-lo a d'altres idiomes més endavant. Us el podeu descarregar aquí: Outstanding telecentre women managers. 100 stories