En total, hi van formar part 180 estudiants d’ESO, de Batxillerat i de Formació Professional de 20 centres educatius de Catalunya distribuïts en 30 equips tutoritzats per diversos professors i professionals.

Imatge del 'CanSat'
Imatge del 'CanSat'. 2024. Tipus de lletra: ESEIAAT. Llicència: Tots els drets reservats.

L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC), amb el suport de la Secretaria de Polítiques Digitals del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, va organitzar el passat dissabte 20 d’abril a l’aeroport Lleida - Alguaire la fase classificatòria estatal a Catalunya del concurs ‘CanSat’. En total, hi van formar part 180 estudiants d’ESO, de Batxillerat i de Formació Professional de 20 centres educatius de Catalunya distribuïts en 30 equips tutoritzats per diversos professors i professionals. Prèviament, l’alumnat havia dedicat temps i talent a dissenyar i a construir petits satèl·lits, amb la mida d'una llauna de refresc.

El concurs ‘CanSat’ és una competició que impulsa anualment l’Oficina Europea per a l’Educació en l’Espai (ESERO) de l’Agència Espacial Europea (ESA), que consisteix en el disseny, la construcció i el llançament de petits satèl·lits. Enguany, el certamen ha arribat a la quarta edició amb 98 equips inscrits de 50 centres educatius de Catalunya. En aquest sentit, la primera edició va comptar amb 14 equips, la segona amb 50 equips i la tercera amb 70 equips. Enguany, després de superar les expectatives, el concurs ‘CanSat’ s’ha consolidat com un dels grans esdeveniments per a la promoció de les vocacions científiques i tecnològiques. Els dies 16 i 17 de maig, a Múrcia, es viurà la final estatal i els dies 20 i 21 de juny, a Noordwijk, Països Baixos, es viurà la final europea.