Entre les iniciatives presentades a Fira Gran, ha destacat la gimcana ‘Més Digitals’, que ha proposat la realització de quatre proves vinculades a ciberseguretat, consum, salut i cultura.

Aquest 2024, Fira Gran ha celebrat 25 anys. Els dies 29, 30 i 31 de maig, a la Farga de L’Hospitalet, es va viure el vint-i-cinquè Saló de la Gent Gran de Catalunya que va comptar amb un aparador de serveis, de productes i de tecnologies adreçades a millorar la qualitat de vida de les persones grans. Entre les iniciatives presentades a Fira Gran, va destacar la gimcana ‘Més Digitals’ de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya. L’activitat, que s’emmarca en el Pla de Xoc contra la Bretxa Digital 2024-2025 que impulsa el Govern de la Generalitat de Catalunya, va proposar la realització de quatre proves vinculades a quatre temàtiques d'interès: ciberseguretat, consum, salut i cultura. «La nostra voluntat ha estat familiaritzar les persones grans amb alguns conceptes i algunes icones del món digital. Mitjançant aquesta dinàmica, hem volgut també informar les persones participants de la posada en marxa dels cursos ‘Més Digitals’, on es treballaran les competències digitals i que previsiblement s’iniciaran durant aquesta tardor», explica Joel Pujol de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya. «M’han fet un seguit de preguntes i jo les he anat contestant mitjançant una tauleta. Les persones grans hem d’estar al dia per no quedar-nos enrere. Jo m’he posat al cap que he d’entrar al món de la tecnologia», diu Maria Teresa Fors, una de les persones visitants.

Així mateix, es va presentar la iniciativa SF Project. «El projecte busca solucionar problemes reals de les persones grans durant la realització dels seus tràmits digitals a través de la formació. Avui, a més, estem molt contents perquè Fira Gran celebra vint-i-cinc anys promovent l’envelliment actiu i participatiu de les persones grans», comparteix Juli Simón, director de Fira Gran. «Penso que he visitat tots els estands i m’han semblat molt interessants i amb propostes molt diverses», puntualitza Dolores Monzón, una de les persones visitants.