Imatge del 8è Fòrum de convivència de Sant Boi
Imatge del 8è Fòrum de convivència de Sant Boi. Autor: Ajuntament de Sant Boi del Llobregat. 2019. Llicència: BY-SA.

Amb motiu del 8è Fòrum de Convivència celebrat el passat 2 d’abril i impulsat per la “Xarxa d’Educadors i Alumnes per la Convivència” del municipi, en el qual van participar 10 centres educatius de secundària i diferents recursos socioeducatius, el Punt Òmnia Esplai Eixida va presentar el vídeo “Això no és amor”, un treball elaborat pel jovent del centre juntament amb altres treballs audiovisuals del municipi.

L' edició d’enguany s’han treballat aspectes com els nous rols de gènere i com poden afectar a la parella i les relacions socials, la importància de les relacions sanes entre nois i noies, la identificació dels micromasclismes en l’adolescència i els mites sobre les relacions de parella en l’adolescència.

La campanya de sensibilització “Això no és amor” és una actuació de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat per a la prevenció de la violència masclista entre els i les joves. Majoritàriament, el seu àmbit de desenvolupament són les xarxes socials tot que també té accions presencials puntuals així com difusió en paper (cartells, postals…).

L’objectiu de la campanya és donar eines als joves per poder detectar situacions d’abús en les seves relacions i abordar les situacions de violència masclista, ja siguin viscudes en primera persona o en l’entorn proper.