Resum Noticia:

Linkat és un sistema de programari lliure en català amb nombroses aplicacions educatives i que el curs 2008-2009 s'implantarà a un centenar de centres educatius.

Descripció:

Al saló professional Expodidàctica, que ha tingut lloc a Barcelona del 3 al 5 d'abril, s'ha presentat la versió 2.0 de Linkat GNU/Linux, una versió estable que permetrà estendre el programa, ja que fins ara era només prova pilot.

La nova versió de la Linkat incorpora diverses millores, com ara, un nou escriptori amb efectes 3D, que amplia les possibilitats d’interacció amb l’usuari; noves aplicacions, fins a un total de 50; síntesi de veu en català; i compatibilitat amb la majoria d’ordinadors existents al mercat.

En la presentació, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha destacat que “la Linkat incorpora una potència d’eines de programació per als docents i per als propis alumnes en els centres també potentíssima, fet que és una demostració de fins a quin punt tothom té al seu abast l’ús d’eines més modernes i més potents des del punt de vista didàctic i pedagògic”.

El curs 2005-2006 el Departament d’Educació va implantar com a prova pilot el sistema de programari lliure per a ordinadors Linkat GNU/Linux a més de 20 centres educatius. Ara, deixa de ser una prova pilot i es pretén implantar-la a un centenar de centres escolars durant el curs 2008-2009. A més, tots els centres nous que a partir d’aquest curs es creïn a Catalunya tindran incorporada la tecnologia necessària per poder fer servir la Linkat.

Més informació: Linkat