D-Ruta
D-Ruta.

Després d’anys de feina, aquesta iniciativa, promoguda per la Fundació Televall i desenvolupada pel SIGTE (Sistemes d'Informació Geogràfica i Teledetecció de la Universitat de Girona) es dóna per conclosa. La presentació dels resultats es farà en roda de premsa, el dimarts 29 de desembre a les 12:00 hores, a la seu de la Fundació Televall.

El projecte D-Ruta és un mapa interactiu de rutes de la Vall de Ribes. Consisteix en un servei basat en la localització i dissenyat per a la visualització, planificació, seguiment, interacció, manteniment i distribució de la informació dels itineraris turístics i dels seus punts d'interès associats a la Vall de Ribes. Les rutes es promocionaran a través del lloc web del Patronat de Turisme.

El sistema disposa d’aplicacions de suport a l’usuari/ària i d’administració del servei; d’equipaments per la determinació de la localització; de dispositius mòbils d’interacció amb la informació cartogràfica (PDAs); d'un sistema de transmissió de la informació i de detecció de la proximitat als recursos i equipaments; i, finalment, es complementa amb una xarxa de comunicació.

Una de les característiques del projecte és que tota la transmissió de la informació distribuïda als dispositius mòbils (PDAs) es fa íntegrament des d'Internet permetent l'actualització de totes les dades incorporades al sistema de rutes i punts d'interès associats. D-Ruta ha estat desenvolupat mitjançant la utilització de software de codi obert i dissenyat per permetre l’execució de totes les aplicacions en software lliure.