Participants del Gir-innova
Participants del Gir-innova.

Aquesta iniciativa està promoguda per InnoGent, el grup interdisciplinari, col·laboratiu i interdepartamental que integren professionals de l’Administració de la Generalitat a Catalunya i que té com a missió contribuir a promoure les condicions organitzatives i les pràctiques de gestió de persones que afavoreixin la innovació en l’activitat i funcionament de l’Administració.

La prova pilot del Gir-Innova es va iniciar al mes de febrer. Inicialment es va posar en marxa una plataforma interna, per al personal de la Generalitat a Girona. Es tracta del web Canal Innovació.  En poc temps s'han anat sumant gran nombre d'usuaris i sobretot s'han recollit moltes idees del personal de l'administració. D'aquestes idees se n'ha fet una selecció per a passar a convertir-se en projectes.

Més de 30 persones, entre esponsors i innovadors, han estat treballant en el prototipatge de les idees que finalment s’han reordenat entorn a sis projectes que es van presentar a la sessió i que poc a poc aniran exposant al web d'Innogent

Dels projectes n'hi ha que van dirigits a facilitar la relació de l'administració amb la ciutadania i d'altres que pretenen millorar i potenciar el funcionament i relació del personal de l'admnistració:

  • Pagar millor
  • La carpeta del ciutadà
  • La generalitat a casa per la gent gran
  • Formularis 3.0
  • Tresors ocults
  • +Co

Cal destacar, a més, la participació tant dels professionals que han aportat idees com dels que han desenvolupat els projectes, els mentors que han apadrinat i acompanyat cada equip per a assessorar-los i també a les col·laboracions i suports que han trobat en diferents professionals de la ciutat de Girona.

Podem veure aquí un dels equips, el de +CO,  que presenten una proposta que s'apropa al món de coworking per apropar la seva manera de funcionar a l'admnisitració. Per a fer-ho han comptat amb la col·laboració de CookinGirona, espai de coworking de la ciutat de Girona. Aquest és un exemple de com aquestes propostes han sabut innovar i sortir a fora de la pròpia administració per a obtenir idees de millora.

Equip del projecte +CO - imatge de @mrubinatm

grup participants Gir-innova