Internet Segura et conviden a aplicar els principis del Fengshui digital per evitar possibles problemes de ciberseguretat. Vols aprendre a protegir les teves dades? Coneix els articles amb consells i pòdcasts.

Campanya Fengshui digital
Campanya Fengshui digital. Autor: Internet Segura. 2022. Llicència: Tots els drets reservats.

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, a través del programa Internet Segura, impulsa la campanya Fengshui digital, per difondre coneixements necessaris per enriquir la cultura de la seguretat digital de la societat catalana dirigida a un públic adult.

L'època estival és un bon moment per endreçar les nostres dades i la informació que hem anat acumulant, així com trobar maneres de protegir-la. Amb Fengshui digital aprendràs mètodes útils que et facilitaran la gestió de la informació, de les teves contrasenyes o dels problemes tecnològics habituals que et trobes al teu dia a dia.

La campanya es basa en una sèrie de materials didàctics com articles amb consells per a protegir-te i eines, pòdcasts, un kit bàsic per crear credencials robustes i una metodologia (El Mètode), una eina per endreçar i protegir les dades en el món digital. Els materials s’aniran difonent de manera periòdica a les xarxes d’Internet Segura i l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, a través de les etiquetes: #FengshuiDigital i #DadesSegures. Els trobaràs a través d'aquest enllaç.

Els pòdcasts

Els pòdcasts estan basats en casos pràctics per escoltar amb la participació de Tomàs Roy, director del Centre d'Innovació i Competència en Ciberseguretat, en Bruno Pérez, expert en ciberseguretat i privacitat, pèrit judicial informàtic forense i l'equip d'Internet Segura. Pots escoltar-los a través de YouTube.

Pòdcast 1 “Accessos segurs”

Aprendràs sobre contrasenyes i mètodes d’autenticació

Pòdcast 2 “Gestió d’incidències”

Aprendràs a saber com evitar la pèrdua de dades valuoses.

Pòdcast 3 “Gestió de la informació”

Una tertúlia de part de l’equip Internet Segura sobre la millor manera de gestionar la informació en el dia a dia.

El Fengshui digital amb els ajuntaments

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya vol incidir localment amb la participació dels ajuntaments en les campanyes de conscienciació perquè la cultura de ciberseguretat arribi on hi ha els grans canvis en la transformació digital de la societat. Davant d’un context en què la ciutadania juga amb desavantatge al no estar suficientment preparada, la campanya Fengshui digital ajuda a capacitar-la en hàbits quotidians necessaris en aquest complex món digital.

Des del teu Punt TIC, entitat o ajuntament pots practicar el fengshui digital. Descarrega't els logos, bàners i materials de difusió per a xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram).

El Fengshui Digital és una campanya en el marc de les diferents accions dels Hàbits Cibersaludables que, promoguts des de 2018 per Internet Segura, fomenten el coneixement i la sensibilització de la ciutadania sobre cinc àmbits: la protecció de les dades digitals, la privacitat, com evitar el frau digital, l'actuació cívica a les xarxes socials i l'actualització dels dispositius connectats.