Plànol del recorregut Senders de la memòria per Ribers de Freser en forma de QR
Plànol del recorregut Senders de la memòria per Ribers de Freser en forma de QR.

En aquest joc de pistes, els/les passejants hauran de trobar els diferents codis QR distribuïts pel casc urbà. Cada QR trobat els portarà a fer un viatge al passat, al descobriment d'una fotografia de fa més d'un segle que immortalitza un espai-temps concret, un moment que ja forma part de la memòria del poble.

Però, què és un QR? És un codi de barres en dues dimensions que conté informació encriptada. Per poder accedir a aquesta informació cal fer servir d'un dispositiu mòbil que permeti la navegació per Internet i un software específic lector de QR-Codes.

Aquests programaris són gratuïts i només cal descarregar el proposat per la botiga de la marca del dispositiu:

  • Android: Android Market
  • Blackberry: App World
  • Iphone: App Store

Un cop instal·lat el software, només cal acostar el mòbil al codi com fent una fotografia i tot seguit descobrireu una realitat amagada.

A sota teniu el plànol del recorregut en forma de QR. També el podreu trobar imprès a la Fundació Televall i a l'Oficina de Turisme de la població.

Aquest recorregut s'anomena Sender de la Memòria i és el primer d'una sèrie de recorreguts de temàtiques diferents que s'aniran donant a conèixer al llarg d'aquest estiu.