Grup de nominades i guanyadores dels European Ada Awards 2017
Grup de nominades i guanyadores dels European Ada Awards 2017. Autor: Ada Awards (Twitter).

Els premis Ada són una iniciativa del Digital Leadership Institute (Institut de Lideratge Digital), una ONG internacional amb seu a Brussel·les, que pretenen superar la bretxa digital de gènere al món. Dijous 30 de novembre ha tingut lloc la cerimònia de lliurament dels premis, a Brussel·les.

Pascale Van Damme, vicepresidenta i directora general de Dell EMC Belux, ha rebut el Premi de la dona digital europea de l'any 2017. Segons Van Damme, "és fonamental crear un entorn de treball on les dones sàpiguen que pertanyen". En aquest sentit,  ha desenvolupat diferents iniciatives a Dell: un grup de recerca d'empleats sobre diversitat (edat, gènere i cultura) i un programa Speed IT (per atreure dones a les TIC). Afirma que li agradaria ser un model per a les noies joves i mostrar que "és possible combinar família amb una carrera informàtica". Considera també que "les organitzacions i els responsables polítics han de treballar junts per aconseguir-ho".

Teen-Turn Ireland ha estat la guardonada amb el Premi d'organització europea d'impacte digital de 2017. Teen-Turn treballa amb empreses de tot Irlanda per superar la bretxa digital, proporcionant experiència laboral pràctica en entorns tecnològics a noies adolescents de comunitats desfavorides per afrontar la inclusió social de la indústria, la disparitat de gènere i els desafiaments a l'escassesa de competències.

Totes les noies finalistes han estat premiades en la categoria Noia digital europea de l'any. Totes elles participen a CoderDojo, moviment global que promou la programació entre els/les més joves.