Enquesta de l'estat del coworking 2013
Enquesta de l'estat del coworking 2013.

Coworking Spain busca la col·laboració de persones vinculades amb el moviment del coworking, així com de la ciutadania en general per poder realitzar una radiografia de la situació actual del coworking a l'Estat espanyol. Per participar-hi, podeu contestar l'enquesta en aquest enllaç.

És el segon any que Coworking Spain realitza aquest sondeig. De l'enquesta 2012 va poder extreure interessants conclusions sobre el perfil tant dels gestors/ores dels espais com dels coworkers, de les característiques dels espais i de l'interès que desperta aquest moviment.

Respecte els gestors/ores i els recursos que calen per gestionar un espai, l'enquesta va revelar que eren claus el compromís personal, una gran dedicació, i una recompensa basada en la satisfacció personal i beneficis professionals.

També va permetre obtenir una radiografia del perfil del o de la coworker: Professional autònom que busca crear sinergies, relacionar-se amb experts d'altres àmbits, o microempreses que pretenen reduir despeses d'oficina i també ampliar les seves xarxes. Quant a les seves expectatives i exigències a l'hora de decantar-se per un espai, l'enquesta va mostrar que els/les coworkers valoren la rapidesa en l'accés a Internet, la comoditat en les instal·lacions, el bon ambient, la creació de sinergies, la bona ubicació geogràfica i el preu assequible.

Segons l'enquesta, la majoria de centres de coworking tenen una mida petita (entre 100 i 200 metres quadrats) i estan situats en centres urbans, destacant el gran creixement de centres de coworking a Barcelona i Madrid.

La primera enquesta també va concloure que el coworking cada cop és més conegut i que el seu poder de seducció és notable.