Crida per participar a la Hour of Code
Crida per participar a la Hour of Code.

Code.org, juntament amb els seus partners, proporciona tutorials i activitats en línia d’una hora de durada perquè les persones interessades puguin escriure les seves primeres línies de codi o desenvolupar la seva primera aplicació mòbil. Són vàlids per a ordinador, tablet, smartphone o fins i tot sense dispositiu i estan disponibles en més de 30 idiomes.

Amb la iniciativa Hour of Code anima els telecentres i les escoles a organitzar tallers de coding.

 

Què necessiteu per organitzar un taller?

Code.org proporciona tot el que és necessari per desenvolupar dinàmiques d’una hora de durada. L'únic requisit és disposar d’ordinadors amb accés a Internet per als participants i dirigir-los a la plana web perquè realitzin les activitats proposades per la Hour of Code. No es necessària experiència prèvia ni per part dels estudiants ni dels dinamitzadors/ores de la activitat.

Si les dates del 8 al 14 de desembre no us van bé, no importa! El més important és apropar la Hour of Code al major nombre possible de participants i, per tant, podeu organitzar el taller abans o després de la setmana del 8 al 14 de desembre. Això sí, no oblideu registrar-ho per obtenir els beneficis d’organitzador/a.

 

Els avantatges d'aprendre a programar

Aprendre a programar ens ajuda a entendre com funcionen els dispositius tecnològics i a interactuar amb ells per explorar les nostres idees i construir diferents coses. Mitjançant les activitats de programació els nens i joves desenvolupen des de històries animades a videojocs, passant per simulacions de models científics o projectes d’art multimèdia, mentre s’adquireixen les bases del pensament lògic, matemàtic i computacional... i molt més.

A més, capacita en resolució de problemes, es treballa per projectes de manera col·laborativa, permet desenvolupar habilitats comunicatives i, el que és més important, incentiva la creativitat i potencia l’autoestima. I tot això jugant i molt motivats!

Amb l’objectiu d’apropar la programació informàtica a qualsevol persona, però especialment a infants i joves, va néixer la iniciativa Code.org, a través de la qual més de 40 milions de persones han donat els seus primers passos en programació, i que ara té per objectiu arribar als 100 milions, amb el repte de la Hour of Code.