Cimera de la joventut BYND2015 a Costa Rica
Cimera de la joventut BYND2015 a Costa Rica.

Del 9 a l'11 de setembre San José, capital de Costa Rica, acollirà la cimera BEYOND2015: Global Youth Summit. Joves d'arreu del món s'hi reuniran amb l'objectiu de poder incidir en la política internacional de les TIC.

Els líders mundials estan treballant en una nova agenda global de desenvolupament post-2015 i amb la cimera BYND2015 es pretén fer-los arribar la veu dels joves, que seran els protagonistes d'aquesta nova generació. Així, la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU en les seves sigles en anglès) anima amb aquesta trobada a tots els i les joves a unir forces i crear solucions per al bé social a partir de la generalització de l'accés a les TIC.

La cimera compta amb una plataforma en línia on tothom pot aportar les seves idees i votar les que han proposat altres. Els autors/ores de les dues millors idees podran viatjar a Costa Rica per participar a les jornades. Per poder optar a aquests premis cal tenir entre 18 i 25 anys i participar com a molt tard el 16 d'agost.

 

Com participar des dels Punt TIC

Els telecentres d'arreu del món també poden aportar el seu granet de sorra a la cimera a través de la Fundació Telecentre.org. Com? Doncs organitzant una trobada al voltant d'algun dels temes que s'hi tracten. Els telecentres i Punt TIC que s'animin a participar-hi rebran material per poder preparar la seva trobada. A més, se seleccionaran algunes de les sessions que es programin als telecentresi es retransmetran per Internet. Podeu consultar més informació sobre aquesta convocatòria en aquest enllaç.

Els Punt TIC que estiguin interessats en participar-hi hauran d'enviar un correu electrònic a Eiko Kawamura de Telecentre.org (ekawamura[arrova]telecentre.org) com a molt tard el 23 d'agost indicant el nom del telecentro, la ubicació (ciutat i país), sessions en què està interessat i persona de contacte.

També ens ho hauríeu de comunicar a l'Oficina Tècnica de Punt TIC per tal de coordinar la participació catalana: 902 365 209 – oficina.tecnica[arrova]punttic.cat.