Convocatòria internacional 'Bretxa digital i desigualtats: històries per al canvi'
Convocatòria internacional 'Bretxa digital i desigualtats: històries per al canvi'.

Aquest concurs fotogràfic pretén tenir un enfocament inclusiu i integrador, fomentant la participació de persones físiques, majors de 18 anys, professionals o no, motivades i/o interessades per la fotografia artística, l'obra gràfica i/o la conscienciació sobre aquesta temàtica amb quatre categories diferents per a reflectir una multiplicitat de realitats.

Les obres artístiques digitals presentades han de visibilitzar la problemàtica de l'impacte de les bretxes digitals en la societat a nivell global. Les peces digitals que s'acceptaran en el concurs són: fotografies, cartells i infografies. Cada obra anirà acompanyada d'un títol i d'un text d'entre 300-800 paraules que expliqui la història que es troba darrere de l'obra o els motius que van impulsar a l'autor/a crear la peça presentada. Digital Future Society impulsarà una exposició virtual en el marc de l'esdeveniment internacional MWC Barcelona 2021 amb les diferents peces digitals seleccionades en el concurs per a interpel·lar i conscienciar a la ciutadania a nivell global.

Per a participar, cal omplir el formulari que es troba al final d'aquest web

Criteris de selecció

Els criteris de selecció i ponderació per a la valoració de les obres artístiques digitals per part de el jurat seran: 

  1. Originalitat.  S'avaluarà el caràcter nou i capacitat distintiva de l'obra.
  2. Estètica. S'avaluarà si el tema principal es destaca notablement, l'harmonia i els elements que generen l'atenció i composició de l'obra.
  3. Sensibilitat social. S'avaluarà si l'obra aconsegueix despertar sensibilitat del visual al social, si connecta amb les emocions de l'observador/a i si aconsegueix conscienciar sobre el tema proposat. 
  4. Capacitat crítica i comunicativa. S'avaluarà si l'obra d'art genera un call *to *action i si transmet amb claredat el seu missatge. 
  5. Adequació al tema i categoria seleccionada. Finalment, es tindrà en compte si l'obra és coincident amb el tema de concurs i la categoria seleccionada. Per a més informació, consulta les bases de la convocatòria.

Dates claus

Llançament: 14 d'abril
Fi de convocatòria: 21 de maig
Comunicació proposades guanyadores: 10 de juny
Exposició guanyadors MWC Barcelona 2021: del 28 de juny a l'1 de juliol

Per a més informació, consulta les bases de la convocatòria.