European Youth Award
European Youth Award. Tipus de lletra: European Youth Award. Llicència: Tots els drets reservats.

Per a poder participar cal complir tots aquests requisits: ser menor de 33 anys, residir en algun dels països membres del Consell d'Europa, haver desenvolupat un projecte digital que tingui un impacte positiu en la societat i voler presentar-lo en una trobada internacional a Graz (Àustria), el proper mes de novembre.

Les candidatures per l'European Youth Award es poden presentar fins al 15 de juliol en aquest formulari d'inscripció. S'han establert vuit categories diferents, que detallem a continuació:

  • Vida sana: es refereix al benestar físic i com ajudar les persones amb problemes de salut per a desenvolupar vides sanes i felices. Les barreres econòmiques i socials amb freqüència obstaculitzen l'accés a tractament mèdic i algunes iniciatives de vida saludable que impliquen les tecnologies digitals poden promoure hàbits saludables, la pràctica d'esport o una dieta equilibrada.
  • Smart Learning: aquesta categoria gira entorn a la recerca de nous enfocaments creatius per a l'educació i l'aprenentatge. Moltes escoles i universitats reporten enormes taxes d'abandonament escolar i una educació de bretxa social continua sent la realitat en la majoria dels països. L'innovació en l'aprenentatge podria impulsar la motivació per estudiar  a través de la informació i l'entreteniment, entre altres.
  • Connexió de cultures: projectes que puguin promoure i donar suport, per exemple, al multilingüisme, la comprensió i el coneixement de les diferents cultures i comunitats, la creació de noves formes contemporànies de la cultura i la preservació dels coneixements i les tradicions indígenes. La categoria també està oberta per als llocs web o aplicacions creatives que faciliten el transport sostenible.
  • Passa't al verd: aquesta categoria comprèn solucions mediambientals a problemes com la desaparició dels recursos naturals, la pujada del consum d'energia, la producció de residus o el canvi climàtic. Això és pot aconseguir mostrant noves formes de conservar la biodiversitat, augmentar l'eficiència energètica, aprofitar els recursos renovables, prolongar els cicles de productes o reduir les emissions de CO2. Aquesta categoria inclou també les innovacions de mobilitat o la recerca de solucions digitals per a les ciutats intel·ligents, l'agricultura sostenible o la "ecologització" de les societats i les economies.
  • Ciutadania activa: aquesta categoria vol resoldre problemes d'injustícia i exclusió social així com la discriminació a causa de l'edat, la raça, el gènere, l'ètnia i la sexualitat. Els projectes de ciutadania activa poden ser exemples de periodisme participatiu o la lluita per la formulació de polítiques transparents, entre altres.
  • Problemes econòmics: aquesta categoria busca solucions que milloren la comprensió econòmica, combatre la pobresa i ajudar a la gent a fer una vida decent. Gairebé un de cada quatre joves europeus és unemployed.2 També amb les diferències d'ingressos creixents, moltes persones que treballen tenen dificultats per arribar a final de mes. Qüestions de diners vol innovacions que creen oportunitats per al comerç social, reduir la desocupació o per il·lustrar com funciona els diners. Això, per exemple, inclou innovadora orientació professional, la despesa responsable, comerç just, els impostos i la banca, finançament multitud i microcrèdits, així com iniciatives de creació i manteniment d'un entorn econòmic amigable inici.
  • Innovació oberta: aquesta categoria és per a tots els projectes digitals inusuals i bojos que no encaixen en cap de les altres categories, però encara tenen un fort impacte en la societat.
  • Categoria especial 2016: actualment un dels majors reptes d'Europa és el moviment de refugiats.La categoria especial de 2016 del certament vol donar resposta a aquesta qüestió i busca aplicacions, llocs web i altres projectes digitals relacionats amb la migració, la integració, la inclusió i el moviment de refugiats.

Cadascuna de les categories tindrà 3 guanyadors/es que viatjaran a Graz a presentar el seu projecte, rebran el retorn d'experts internacionals, podran assistir a conferències de destacats ponents i empresaris/àries experimentades i podran intercanviar i discutir les seves idees amb altres joves participants de tot Europa. El certamen European Youth Award està organitzat pel Consell Europeu, UNIDO i The Congress of Local and Regional Authorities.