Cartell del 'scape room' sobre dones i STEM del Punt TIC Palau-solità i Plegamans
El Punt TIC Palau-solità i Plegamans organitza del 8 al 25 d'octubre un 'scape room' sobre les dones en STEM. Autor: Punt TIC Palau-solità i Plegamans. 2018. Llicència: Tots els drets reservats.

Tant joves com adults de Palau-solità i Plegamans i els municipis del voltant poden participar fins al 25 d'octubre en un 'escape room' sobre les dones i les disciplines STEM. És una oportunitat per aprendre i passar-ho bé, tot a la vegada. L'activitat es pot realitzar a Centre Cívic (Carrer de Folch i Torres, 86) i té una durada de dues hores.

Des del Punt TIC Palau-solità i Plegamans ens expliquen que el 'escape room' és una metodologia experiencial, que a partir del joc i lleure aporta una sèrie de beneficis educatius: desenvolupar habilitats TIC, raonament lògic, atenció, observació, cohesió de grup i treball cooperatiu.

L'activitat gira al voltant de la programadora informàtica Ada Lovelece. Ella demanarà ajuda els participants per trobar una nota de la màquina analítica, que tradueix els algoritmes en accions concretes. Un lladre ha robat aquesta targeta i anat posant pistes per l'aula d’informàtica. Hi ha un total de cinc reptes (numèrics, codis secrets, missatges ocults, tacte i lògica). Al final, es convidarà els/les participants a reflexionar sobre la perspectiva de gènere en relació a les àrees STEM.

Per participar-hi cal contactar amb el Punt TIC i concertar una hora.