Novetats al correu de Google
Novetats al correu de Google.

És el cas, per exemple, del seu sistema de correu Gmail, que acaba de complir 5 anys i que s’ha convertit en un dels sistemes de correu més reconeguts per la seva flexibilitat i amplitud de possibilitats.

Ara, amb l’excusa del cinquè aniversari, Gmail incorpora una llarga sèrie de novetats que caldrà anar valorant poc a poc. Vegem-ne algunes de les més útils o de les més curioses. Una d’elles és precisament la possibilitat de penedir-nos d’haver enviat un correu i poder aturar la seva enviada, sempre que ens adonem de l’error uns quants segons després d’haver premut la tecla “envia”. En realitat adonar-nos ràpidament d’un error no és gens insòlit. Tothom sap que de vegades “se’ns escapa” un correu que no hem acabat d’escriure o bé quan encara no hem adjuntat el fitxer que diem que adjuntem. O fins i tot no és estrany que ens adonem sobtadament que per error acabem d’enviar un correu a tot un grup de destinataris en comptes d’enviar-lo a un de sol. La funció que s’acaba d’afegir a Gmail permet de mantenir realment en suspens la tramesa del correu durant 10 segons i aturar-la si ens adonem immediatament que ens hem equivocat.

Una altra de les noves funcions interessants és que a la mateixa pàgina de Gmail s’obri una finestra de l’aplicació “Calendar” (l’agenda de Google) a través de la qual podem consultar les anotacions de l’agenda, modificar-les o afegir-n'hi de noves, directament des de la pàgina del correu.

Per avui només hi afegirem dues funcions força sorprenents. Una és la possibilitat de programar una interrupció de quinze minuts del correu i del xat que té associat. O sigui quinze minuts de tranquil·litat per als que són massa addictes al correu i els convé respirar una estona. L’altra encara és més insòlita i es pot programar per a les nits i els caps de setmana. Es tracta d’assegurar que si algú envia correus a aquestes hores tingui el cap clar de manera que després no s’hagi de penedir del que ha dit. Per tant, no se’ns enviaran els correus si no som capaços de resoldre prèviament uns determinats i senzills problemes matemàtics que, amb el cap enterbolit per l’alcohol per exemple, potser no seríem capaços de solucionar. Vaja: que Gmail ens fa una mena d’assegurança per no dir ximpleries i esperar l’endemà a enviar correus en plenes facultats. Totes aquestes funcions s'habiliten a partir del menú de Configuració i Labs, de Gmail.