D’una banda, l’oferta formativa consta de cursos intensius de 25-30 hores, de nivell bàsic i avançat, en modalitats presencial i online. Són els següents: Alfabetització Informàtica,  Xarxes Socials i Eines en línia per a l’elaboració de continguts multimèdia.

D’altra banda, en el mateix programa també estan previstes càpsules formatives de curta durada, 6-10 hores, per a l’adquisició habilitats en el maneig del mòbil per a la recerca de feina,  l’accés a l’administració electrònica i altres.

El Punt TIC Vilafranca Virtual és centre col·laborador del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya per a l’acreditació ACTIC i en el marc del seu programa organitza també accions formatives, de 25-30 hores, per a la preparació de les persones per a la prova oficial ACTIC als nivells Bàsic i Mitjà.

Aquest programa, que contempla el coneixement teòric i pràctic d’habilitats TIC indispensables, en major o menor grau, per a la comunicació, la recerca de feina, l’accés a serveis, etc...s’adreça principalment a persones treballadores desocupades, en situació d’atur laboral o ERTO, tot i que en un percentatge inferior també hi poden accedir persones en actiu.

El període de preinscripció per a aquests cursos és obert i s’ha de fer online a través de la pàgina web ocupacio.vilafranca.cat. Per a més informació, les persones interessades poden contactar amb l’Oficina Municipal de Treball (Tel.  938 172 447 / omt@vilafranca.org) o directament al Punt TIC Vilafranca Virtual del Servei d’Ocupació (Tel  938 920 358 / vilafrancavirtual@vilafranca.org).