Ramon
Ramon.

A continuació, podeu llegir la seva experiència.

 

Com comença la seva relació amb l'Xplai?

Em vaig jubilar i em quedaven hores lliures i no sabia què fer amb elles. On treballava veia com feien servir l'ordinador i m'agradava i quan vaig deixar de treballar, vaig decidir que era el moment ideal per aprendre una mica d’informàtica. Primer vaig començar amb una neboda que m’ensenyava a casa i desprès va sortir lo del casal, on feia dues hores de classe cada setmana en l’Xplai. Em vaig comprar un ordinador i el que m’ensenyaven en classe ho practicava després a casa i així, de mica en mica, em vaig iniciar.

Què és el que ha après en els cursos?
 
Ens han ensenyat de tot una mica: ofimàtica, Internet, fotografia... Quan vaig començar, com que no sabia fer res i no tenia Internet a casa, el que sí que feia era escriure coses, inserir fotografies... Sempre havia tingut la il·lusió d’aprendre a escriure a màquina, perquè mai m’ha agradat la meva cal·ligrafia i per això també, em feia especial il·lusió aprendre a utilitzar l’ordinador. Del que ens han ensenyat, m’agrada tot. Fins fa poc mesos que no utilitzava el correu electrònic, perquè tenia por de que s’espatllés l’ordinador i no volia entrar on no sabia. Però ara que ja ens han ensenyat a utilitzar-lo, ho miro tots el dies.
 
Per què es va decidir a fer de monitor voluntari?
 
En el taulell d’anuncis havia vist una oferta de col·laboració, però jo pensava: col·laborar en què, perquè si es col·labora és perquè un sap fer alguna cosa. Quan la Vanessa –coordinadora del Xplai- ens ho va proposar en classe, sí que vaig pensar que podia fer-lo amb persones que tinguessin més o menys els mateixos coneixements informàtics que jo.
 
Com va l’experiència?
 
Ja he fet dues classes. El primer dia estava una mica nerviós, perquè no sabia si em sabria explicar correctament, però va ser començar la classe, un em preguntava una cosa, l’altre em preguntava una altra i tenia respostes. Aleshores em vaig sentir amb confiança i ja va anar tot rodat. En aquestes classes explico la classe que el meu grup fa el dimarts amb la monitora i això és així, perquè d’aquesta manera és més fàcil per a mí, ja que tinc la informació molt recent.
 
I els alumnes, com ho han rebut?

 
Els alumnes m'han rebut bé. Em pregunten sobre els treballs que fem i hi ha persones que aprenen més fàcilment que altres.

Com valora vostè aquesta nova activitat?

Per a mi suposa una experiència nova, jo mai hauria pensat que podria ensenyar el que m'ensenyaven a mi Quantes més coses es saben millor es troba un mateix. Qui m'ho anava a dir als meus anysque aprendria antes coses! Perquè no és lo mateix aprendre de jove que de major.
 
Què li diria a la gent que es jubila i que no sap que fer amb el seu temps lliure?
 
A la gent que es jubila, jo li diria que intentés fer coses, perquè passar moltes hores en casa, sense fer res no és bo. Principalment, jo vaig voler aprendre perquè tenia moltes hores lliures i volia una bona distracció. Cada dia s'aprenen coses noves. Sí els hi diria a la gent que intentés fer coses noves, perquè s'agraeix. Un es sent més viu!!