Espai virtual Créixer amb Robots
Espai virtual Créixer amb Robots.
Amb la construcció, el muntatge i la creació de robots, els i les participants fan ús de la lògica, de les destreses manuals, de la creativitat, el càlcul, la planificació, de la concepció espaial, de la precisió i, en resum, d’una llarga llista d’habilitats.
 
La robòtica ajuda a aprendre a resoldre problemes i ens fa créixer en tots els sentits: ampliar els coneixements, desenvolupar noves competències digitals i col·laborar. Aquesta és l'aposta inicial que realitzen més de 25 persones vinculades al programa AlfaDigital i a la Xarxa Punt TIC. La llavor d'aquesta comunitat es va gestar a la jornada "Créixer amb Robots" que va tenir lloc el passat mes de juny.
 
Aquest lema va sorgir d'una conversa informal entre els iniciadors de la comunitat: neix del desig d'ajudar a les persones a créixer en diferents dimensions i del convenciment de què amb la robòtica i la programació podem fer grans contribucions a aquest creixement personal -el nostre i el dels altres-, sigui quina sigui l'edat de les persones involucrades.
"Aquesta comunitat neix de la voluntat, i creixerà poquet a poquet; no farem una aposta ambiciosa, sinó que volem que sigui realista, dimensionada a la nostra realitat."
 
Tot i que l'espai ja està disponible, la comunitat començarà la seva marxa a partir del mes de setembre. Les persones interessades en sumar-s'hi i aportar recursos, informació i experiències, poden contactar amb l'Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC o inscriure's directament a través de l'espai virtual, que s'encabeix al CampusLab de la Xarxa Punt TIC. Tothom podrà realitzar les seves aportacions a l'entorn de l'experiència de "Créixer amb robots".