La campanya, impulsada pel del col·lectiu ciberfeminista DonesTech, vol lluitar contra les violències masclistes en l'entorn virtual. Va ser guardonat l’any passat amb el Premi 25 de Novembre de l'Ajuntament de Barcelona.

Imatge representativa del Moviment F5
El Moviment F5 vol promoure l’autodefensa feminista digital. Autor: Moviment F5. 2021. Llicència: Tots els drets reservats.

Han creat una foguera simbòlica a través del web Stop violències masclistes online, en què tothom qui ho vulgui pot compartir missatges de violència digital que hagi rebut per “cremar-los”. El Moviment F5 és una campanya contra aquest tipus d’agressions en l’àmbit digital, que, segons una enquesta realitzada per Donestech, a Catalunya el 98% de les dones han patit algun tipus de violència digitals: insults, vigilància dels moviments, contacte insistent personal i a l’entorn, difamacions, amenaces, i el 70% ha estat de forma reiterada. Aquestes violències es caracteritzen per ser sovint invisibles i per presentar-se de formes diverses: insults, calúmnies, manipulació de dades, amenaces o xantatge, entre d’altres.

Vol posar en marxa diverses accions per prevenir els atacs masclistes a les xarxes socials, així com respostes per gestionar-los. Per exemple, defensa el paper de l’autodefensa feminista digital, amb l'objectiu de donar eines de seguretat individuals i generar consciència col·lectiva i exigeix una millora en el marc jurídic i l’accés a drets i polítiques públiques que aturin aquestes violències.