Logotip de FON
Logotip de FON.

Aquesta idea té com a objectiu que els usuaris que tenen punts en aquesta xarxa cedeixin part de la seua línia de banda ampla ADSL privada als usuaris de la comunitat FON a través d'un dispositiu anomenat fonera. Els que ho facin tindran a canvi connexió gratuïta a qualsevol altre punt FON de la població, a altres punts iguals situats arreu de l'Estat i en diferents països on hi hagi cobertura d'aquesta xarxa.

L'Ajuntament ajudarà a impulsar un servei innovador entre els negocis de Móra d'Ebre perquè aquests puguin oferir-ho als seus clients. L'objectiu també és potenciar la zona comercial amb una iniciativa que permetrà que amb el telèfon, tauleta o ordinador portàtil es tingui Internet gratuïtament.

Els ciutadans també podran adquirir aquest dispositiu en alguna de les botigues d'informàtica de la població que col·laboren per 39 €, i així formar par part de la xarxa per gaudir dels seus avantatges. El suport i la resolució de dubtes a negocis i ciutadans es realitzarà a través de la seu del Telecentre del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, ubicada al carrer Sant Valentí, 31 de la població.

La xarxa actual està formada inicialment per 25 punts en total, repartits per la població, i en concret està activa als negocis següents: Bassa La Papereria, Cuines Modeb, Joguines Carreres, Galeries Algueró, QDevelopment, Dry Avinguda Bar, Acadèmia Dill-Sarroca, Agustí Vinaixa, Cristalls Perruqueria, Perruqueria JOGAFI, Informàtica CRC, Beep Informàtica, Hospital Veterinari de l'Ebre i Bar Deporte.

El projecte compta amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, l'empresa FON i l'àrea de Societat de la Informació de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Informació extreta de la web de l'Ajuntament de Móra d'Ebre.

mapafon_mde