Imatge del Mobile World Centre
Imatge del Mobile World Centre.

El Mobile World Centre és un espai de tres plantes d'exposició i interacció que permet al visitant conèixer i experimentar els últims avenços en tecnologia mòbil. Es tracta d'una mostra permanent i gratuïta situada a l'espai Movistar del centre de Barcelona (c/ Fontanella, 2).

A través de LED's i pantalles tàctils s'ofereix al visitant una sèrie de dades quantitatives de la penetració i ús de la telefonia mòbil en el món. Per exemple, sabíeu que cada minut es visualitzen quasi tres milions de vídeos a Youtube mitjançant la telefonia mòbil? O que 20.000 posts es publiquen a través del mòbil a la plataforma de micro-blogging Tumblr en el mateix temps?

Un altre espai de l'exposició permet al visitant conèixer l'impacte del mòbil en àmbits tan diferents com la cultura, l'economia o la societat a través d'històries personals i projectes concrets. Amb el seu propi smartphone o amb una tablet proporcionada pel MWCentre l'usuari pot experimentar la realitat augmentada i anar més enllà dels continguts que “físicament” es troben a l'espai. Per exemple, podreu conèixer la història del Kiel, un pescador de Kenya que gràcies a la tecnologia pot contactar directament amb els seus clients i pescar en funció de la demanda existent, sense generar excedents.

I encara hi ha més. L'exposició repassa les dates més importants de la història de la telefonia mòbil de forma cronològica per a que l'usuari prengui consciència de la ràpida evolució de la indústria en els darrers anys. Al 1973 es va fer la primera trucada a través d'un mòbil. Al 1992 es va enviar el primer SMS. I al 2008 va esclatar el món de les aplicacions.

L'Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC ha recorregut l'exposició i us la porta, en format vídeo, per a que vosaltres també pugueu experimentar aquest univers mòbil. Recordeu també que podeu visitar la mostra de forma gratuïta al centre de Barcelona, molt a prop de Plaça Catalunya.

 

 

També podeu fer una visita virtual per l'espai a través d'aquest vídeo elaborat pel MWCentre.