MSD14
MSD14.

El passat 26 de febrer, 495 candidats van poder presentar el seu Currículum Vitae a les 150 ofertes i perfils professionals d’empreses del sector de les tecnologies mòbils presents al Mobile Social Day. L’objectiu d’aquesta jornada organitzada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la fundació Barcelona Mobile World Capital, que s’emmarca dins dels actes del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil, era informar els ciutadans sobre les oportunitats laborals i formatives que ofereix el sector de les tecnologies mòbils.

Una trentena d’empreses del sector mobile van rebre informació del gairebé mig miler de candidats que, a més d’adjuntar el seu Currículum Vitae en el moment de fer la inscripció via web a la jornada, van poder informar-se personalment dels perfils professionals més demandats i presentar-hi la seva candidatura.

El programa del Mobile Social Day s’estructurava en dues parts diferenciades: les sessions informatives sobre el projecte mTalent, de formació tecnològica en l’àmbit de la telefonia mòbil, un sector amb grans oportunitats d’ocupació, i l'espai de fira ocupacional, amb 27 empreses i 5 entitats públiques i serveis d’intermediació laboral representats
 
La valoració de les empreses presents a la jornada ha estat molt positiva perquè els ha permès accedir a candidats molt interessants per a les seves ofertes i ampliar les seves bases de dades. D’altra banda, la fira va posar de manifest que els perfils de programadors més purament vinculats a la mobilitat eren els que tenien més dificultats per trobar-hi candidats amb la formació requerida. 
 
Els candidats, per la seva part, van gaudir de l’oportunitat d’accedir a ofertes laborals d’empreses del sector, així com de l’orientació rebuda a les sessions informatives. En cas de no satisfer els perfils professionals demandants, els assistents van agrair la possibilitat de conèixer-los per tal de poder reorientar i adaptar els seus Currículums. Finalment, la seva assistència a la jornada els permetia participar en alguna activitat oberta vinculada al Mobile World Congress
 
Els tècnics i directius de les institucions vinculades a la formació i l’orientació participants a la jornada, van comprovar a través del networking amb empreses i candidats la necessitat d’adaptar els seus programes formatius i crear-ne de nous vinculats al sector TIC i, especialment, a la mobilitat. 
 
El Mobile Social Day va comptar amb l’assistència del secretari d’Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Joan Aregio; del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, i de la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Olga Campmany. Tots els representants institucionals van trobar molt encertat el format de la jornada i van plantejar la necessitat que es repeteixi periòdicament i que serveixi d’exemple a d’altres sectors econòmics.
 
Les 150 ofertes de treball i perfils professionals ofertats durant el Mobile Social Day tenien les següents característiques:
 
 
Perfils de treball Previsió de llocs de treball amb aques perfil Ubicació geogràfica Relació laboral
41 Mínim de 103, tot i que moltes empreses expressaven que en necessitaven més (p.ex. >10) 79% a Barcelona 70% indefinits
  Aprox. 150   12% temporals
      12% freelances
      6% pràctiques

 

Tipus de jornada laboral Formació requerida
80% completa 1/3 Perfils Cicle Formatiu, 32% llocs de treball oferts
20% parcial 1/3 Perfils Universitaris Grau Mig. 30% llocs de treball oferts
  1/3 Perfils Universitaris Grau Superior. 38% llocs de treball oferts