Èxit del Mobile Social Day, celebrat el passat 26 de febrer en el marc del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil. Un total de 495 candidats van poder presentar el seu Currículum Vitae a les 150 ofertes i perfils professionals publicats per empreses del sector de les tecnologies mòbils.

MSD14
MSD14.

El passat 26 de febrer, 495 candidats van poder presentar el seu Currículum Vitae a les 150 ofertes i perfils professionals d’empreses del sector de les tecnologies mòbils presents al Mobile Social Day. L’objectiu d’aquesta jornada organitzada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la fundació Barcelona Mobile World Capital, que s’emmarca dins dels actes del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil, era informar els ciutadans sobre les oportunitats laborals i formatives que ofereix el sector de les tecnologies mòbils.

Una trentena d’empreses del sector mobile van rebre informació del gairebé mig miler de candidats que, a més d’adjuntar el seu Currículum Vitae en el moment de fer la inscripció via web a la jornada, van poder informar-se personalment dels perfils professionals més demandats i presentar-hi la seva candidatura.

El programa del Mobile Social Day s’estructurava en dues parts diferenciades: les sessions informatives sobre el projecte mTalent, de formació tecnològica en l’àmbit de la telefonia mòbil, un sector amb grans oportunitats d’ocupació, i l'espai de fira ocupacional, amb 27 empreses i 5 entitats públiques i serveis d’intermediació laboral representats
 
La valoració de les empreses presents a la jornada ha estat molt positiva perquè els ha permès accedir a candidats molt interessants per a les seves ofertes i ampliar les seves bases de dades. D’altra banda, la fira va posar de manifest que els perfils de programadors més purament vinculats a la mobilitat eren els que tenien més dificultats per trobar-hi candidats amb la formació requerida. 
 
Els candidats, per la seva part, van gaudir de l’oportunitat d’accedir a ofertes laborals d’empreses del sector, així com de l’orientació rebuda a les sessions informatives. En cas de no satisfer els perfils professionals demandants, els assistents van agrair la possibilitat de conèixer-los per tal de poder reorientar i adaptar els seus Currículums. Finalment, la seva assistència a la jornada els permetia participar en alguna activitat oberta vinculada al Mobile World Congress
 
Els tècnics i directius de les institucions vinculades a la formació i l’orientació participants a la jornada, van comprovar a través del networking amb empreses i candidats la necessitat d’adaptar els seus programes formatius i crear-ne de nous vinculats al sector TIC i, especialment, a la mobilitat. 
 
El Mobile Social Day va comptar amb l’assistència del secretari d’Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Joan Aregio; del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, i de la directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, Olga Campmany. Tots els representants institucionals van trobar molt encertat el format de la jornada i van plantejar la necessitat que es repeteixi periòdicament i que serveixi d’exemple a d’altres sectors econòmics.
 
Les 150 ofertes de treball i perfils professionals ofertats durant el Mobile Social Day tenien les següents característiques:
 
 
Perfils de treball Previsió de llocs de treball amb aques perfil Ubicació geogràfica Relació laboral
41 Mínim de 103, tot i que moltes empreses expressaven que en necessitaven més (p.ex. >10) 79% a Barcelona 70% indefinits
  Aprox. 150   12% temporals
      12% freelances
      6% pràctiques

 

Tipus de jornada laboral Formació requerida
80% completa 1/3 Perfils Cicle Formatiu, 32% llocs de treball oferts
20% parcial 1/3 Perfils Universitaris Grau Mig. 30% llocs de treball oferts
  1/3 Perfils Universitaris Grau Superior. 38% llocs de treball oferts