Logotip del programa Connecta't
Logotip del programa Connecta't.

El programa Connecta’t va tancar amb èxit el passat mes de desembre la seva edició 2012. Durant tres mesos, el projecte ha format un total de 902 persones en situació d’atur, usuaris del SOC i de Càritas, de 24 municipis de Catalunya.

Endegat l’any 2010 com a prova pilot, el Connecta’t és una iniciativa del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació (DGTSI) i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que té com a objectiu promoure l’alfabetització digital de persones en situació d’atur amb la finalitat de facilitar-los la recerca d’un lloc de treball. Durant l’edició 2012, ha comptat amb la col·laboració de Càritas Diocesana de Barcelona, s’han impartit un total de 2.145 hores lectives, distribuïdes en 143 mòduls de formació (A, d’Alfabetització digital, i B, d’Orientació laboral), a les instal·lacions de 36 Punt TIC i d’entitats col·laboradores de la DGTSI.

Fidel al seu compromís de promoure l'accés a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per part de la societat civil, la DGTSI convida a tots els Punt TIC i centres col·laboradors, atès el seu paper com a referents territorials en matèria tecnològica, a mantenir viu el programa tot aprofitant la seva metodologia i materials formatius. Les entitats que disposin d’instal·lacions i personal formador i desitgin oferir en el futur aquest servei comptaran amb el suport i assessorament de la DGTSI i el SOC a l’hora d’organitzar els cursos i derivar-hi els usuaris/àries. Així és com molts punts de la Xarxa de Catalana de Serveis d’Informació Juvenil han iniciat durant el mes de gener nous mòduls formatius del Connecta’t.