Aquest dissabte, 14 de novembre, representants de 151 entitats de dones de tot Catalunya han iniciat la formació en TIC del programa Ende, que pretén impulsar la participació activa d'aquestes entitats en espais virtuals i crear xarxa associativa.

Dones
Dones.

Una o dues dones de cada entitat es formaran en TIC i després compartiran el que han après amb la resta de companyes de la senva entitat o col·lectiu. La formació ha començat aquest dissabte, 14 de novembre, en 20 seus diferents, i continuarà els propers dissabtes 21 i 28 de novembre i 12 de desembre.

Aquest projecte forma part del programa Ende que porten a terme l’Institut Català de les Dones i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació per fomentar l'ús de les TIC a les associacions de dones. Ofereix a les entitats de dones de Catalunya una subvenció que consisteix en l’adjudicació de 300 equips informàtics complets (ordinador portàtil, programari i una impressora) i formació específica sobre la utilització de les TIC.

El programa Ende pretén impulsar la participació activa de les entitats de dones en espais virtuals, mitjançant la utilització de programari lliure; crear xarxes associatives dels grups i entitats de dones en el territori; dinamitzar el moviment associatiu de dones i els seus vincles amb les diferents administracions; i impulsar la coordinació de les xarxes de dones des del Consell Nacional de Dones i aconseguir l’establiment d’una xarxa de xarxes.

La Xarxa de Televisions Locals va estar a una de les seus, a la de la Xarxa Comunitària de Sant Antoni (xarx@ntoni) a Barcelona, i han fet un reportatge que podeu veure aquí:

Trobareu més informació i les primers fotografies dels cursos d'enguany al bloc de la formació del programa Ende.