Mercè Sucarrats ens apropa al Punt TIC de Sant Bartomeu del Grau
Mercè Sucarrats ens apropa al Punt TIC de Sant Bartomeu del Grau.

La Mercè és la dinamitzadora del Punt TIC de Sant Bartomeu del Grau des de fa uns anys. Hi treballa amb total implicació, sempre buscant formes d'innovar i de donar nous usos a les TIC que siguin útils per als ciutadans i ciutadanes de Sant Bartomeu del Grau i de la resta de la comarca. En aquest vídeo, ens parla de la trajectòria del punt, de les diverses iniciatives que porten a terme i dels projectes de futur.

                                                                                    

El Punt TIC de Sant Bartomeu del Grau ha anat platejant-se nous reptes segons han anat evolucionant les necessitats i demandes dels participants. Durant els primers anys va oferir cursos d'iniciació a la informàtica, ofimàtica i Internet. Ara, però, gràcies a aquests cursos, tothom a Sant Bartomeu del Grau té coneixements bàsics d'informàtica. Llavors, el punt s'adapta a la nova situació i ofereix tallers més avançats.

De fet, fa uns anys es va realitzar un estudi per conèixer les necessitats de la població en matèria d'informàtica i ara tenen el projecte de fer-ne un altre, ja que aquestes necessitats han variat i l'objectiu del Punt TIC és adaptar-se i oferir serveis que satisfacin les noves demandes.

Un dels exemples més clars de les accions positives realitzades pel Punt TIC és la creació d'un viver d'empreses quan la població més ho necessitava. El Punt TIC va saber reaccionar quan molts dels habitants de Sant Bartomeu del Grau es van quedar a l'atur a causa del tancament de l'empresa tèxtil Puigneró i va crear un viver d'empreses per ajudar-los a engegar projectes d'autocupació.

També ha impulsat, juntament amb l'Ajuntament, la implantació de la xarxa Guifi.net, que, en l'actualitat dóna connexió a centenars de persones.

 

Aposta pel programari lliure i la divulgació tecnològica

El Punt TIC-Teletreball de Sant Bartomeu del Grau es va crear l'any 2000. Pràcticament des dels seus inicis ha apostat pel programari lliure i actualment només funciona amb Linux. També realitza una tasca de difusió i promoció del software lliure entre els participants i la població en general.

Una altra eina que ha fet servir aquest punt és l'organització de jornades de divulgació tecnològica. Cada any, organitza una trobada al voltant d'un tema tecnològic diferent i sempre ha tingut un èxit rotund i una assistència multitudinària. A més a més, ha atret persones de tota la comarca i, fins i tot, d'altres comarques del voltant.

En totes aquestes activitats, el Punt TIC treballa col·laborant estretament amb l'Ajuntament de Sant Bartomeu, que des de sempre ha donat suport incondicional al punt. 

 

Enllaços relacionats:

 

Voleu mirar entrevistes a d'altres dinamitzadors i dinamitzadores? Feu clic aquí!