.

Els projecte, impulsat  per la xarxa de dinamització i depén de la Secretaria General de Modernització i Innovació Tecnològica de la Xunta de Galicia, va posar-se en marxa al mes de juny de 2008, tot i que es va presentar al juny d'aquest any. El seu objectiu és apropar a dones majors de 50 anys a les noves tecnologies, alhora que tracta de recuperar retalls de memòria històrica a través dels relats personals de les participants.

Els testimonis es presenten mitjançant vídeos amb fotografies de l'època. Cada dona és autora del seu multimèdia, amb el suport d'un/a dinamitzador/a, seguint tot el procès de creació audiovisual: des de l'escriptura del guió, passant per l'escanejat de les imatges, fins al muntatge i la post-producció. Els continguts del web s'ha elaborat amb programari lliure i estan protegits per llicències Creative Commons.

Finalment, els vídeos s'han projectat a les respectives poblacions per promoure el reconeixement d'aquesta tasca. De moment, hi han participant vint municipis, i s'espera la participació de moltes més dones.

Enllaços: