El Teb, del barri barceloní del Raval, i la Fundació Marianao, de Sant Boi de Llobregat, han participat al reportatge "Joves, religions i tecnologia", impulsat per l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura. El vídeo, que es fonamenta en una enquesta realitzada per l'observatori, ofereix testimonis de diverses entitats socials i religioses que treballen amb joves.

Joves, religions i tecnologia
Joves, religions i tecnologia. Font: Vimeo. Llicència: Tots els drets reservats.

L'estudi de l'Observatori Blanquerna es focalitza en l'utilització d'apps, webs, jocs o fòrums vinculats a la religió per part dels joves. Per això, s'ha entrevistat a 1858 joves entre 12 i 18 anys de les províncies de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona; exceptuant la capital del país. Segons els resultats de l'enquesta, el 16% dels i les joves practiquen la religió a través de mitjans digitals. D'aquests, el 57% l'utilitzen per a comunicar-se amb els amics i el 14% per a pregar.

La Fundació Marianao i El Teb aporten al reportatge la seva àmplia experiència en l'ús de la tecnologia social amb joves, des dels seus propis contextos geogràfics interculturals i interreligiosos. Us animem a veure el resultat!

Joves, Religions i Tecnologia from Observatori Blanquerna on Vimeo.