Captura de pantalla de la plana web Mapalaboral.org
Captura de pantalla de la plana web Mapalaboral.org.

Millorar l’ocupabilitat d’un dels col·lectius amb més dificultats per incorporar-se al mercat de treball. Aquest és l'objectiu de Mapalaboral.org.

El portal proposa seguir el següent passos: Identificar, explorar, decidir i actuar. Primer de tot, els ofereix mitjans per identificar en quin punt estan, per després ajudar-los a explorar els aspectes que encara no tinguin clars, per poder decidir on volen arribar i/o actuar per aconseguir el seu objectiu. A mesura que van avançant en aquest camí, poden registrar les seves conclusions al Portafoli del projecte professional.

L'eina ofereix moltes activitats, recursos, informacions i materials de suport que cada jove pot utilitzar o no, depenent de les seves necessitats i el punt en què es trobi.

Aquest lloc web ha estat creat per la Federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social (ECAS), amb la col·laboració d'Infojobs, el programa Incorpora de l'Obra Social "la Caixa" i el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Es basa en la digitalització i adaptació de les eines elaborades per la Comissió d’Inserció Sociolaboral d’ECAS en el marc de la Proposta metodològica d’inserció laboral per a joves, una metodologia d’orientació laboral provada i validada per una quinzena d’entitats que aposta per treballar les competències i habilitats transversals.