m4Social publica un informe sobre la bretxa digital en les persones ateses pel Tercer Sector
m4Social publica un informe sobre la bretxa digital en les persones ateses pel Tercer Sector. Autor: Pexels. Llicència: BY-SA.

Sota el títol 'Persones on, persones off' m4Social va presentar el 16 de juny un estudi sobre l’impacte de la bretxa digital en les persones ateses per les entitats socials que reflexiona sobre les desigualtats de la revolució digital entre les persones en situació de vulnerabilitat que reben serveis i suports a través de les entitats del tercer sector.

L’estudi ha estat elaborat juntament amb la Fundació Ferrer i Guàrdia i mostra com influeix la bretxa digital en col·lectius específics, tals com persones amb discapacitat física; infància, adolescència i joves; persones en situació de pobresa i persones amb problemes de salut mental i drogodependències.

A l'any 2019 les llars de Catalunya amb Internet representaven el 94% però al voltant de 155.000 llars encara no tenen. Els motius? Perquè a aquestes llars no els interessa, no ho consideren necessari i/o no tenen els coneixements. 

Aquestes són algunes dades que recull aquest estudi que posa el focus, entre d'altres qüestions, en les barreres sobre l'ús que fan les persones de Catalunya d'Internet, l'accés i la qualitat d'aquest ús.

Algunes conclusions de l'informe són que ni l'accés ni l'us no garanteixen la inclusió social d'aquests col·lectius, sinó que s'assoleix a través de la capacitat de les persones d'apropiar-se de la tecnologia i treure'n un profit que va més enllà de l'esfera digital.

Podeu llegir l'informe aquí.