A les portes de l'Smart City Expo World Congress, que tindrà lloc del 13 al 15 de novembre, l'Ajuntament de Barcelona organitza l'Smart City Week, amb l'objectiu d'apropar a la ciutadania el concepte de ciutat intel·ligent. Així, del 5 a l'11 de novembre diversos espais de la ciutat de Barcelona acolliran més de 50 activitats per reflexionar i experimentar sobre la relació entre les persones, la tecnologia i les ciutats.

Smart City Week
Del 5 a l'11 de novembre Barcelona acollirà l'Smart City Week. Autor: Ajuntament de Barcelona. Llicència: Tots els drets reservats.

A principis d'any, ja es va fer una aposta semblant prèvia a la Mobile World Congress: la Mobile Week Barcelona. En aquella ocasió amb la voluntat de ser un espai obert per a la reflexió sobre la transformació digital a través de l’art, la ciència i la tecnologia.

L'Smart City Week proposa una aproximació a la 'smart city' centrada en com la ciutadania experimenta les funcions del seu dia a dia (habitatge, mobilitat, mercat i àgora) en diferents nivells de relació amb l'entorn físic (casa, barri, ciutat i món). Així, s'estructurarà al voltant de quatre eixos, tenint en compte els nivells de relació del ciutadà/na amb el seu entorn físic: casa, barri, ciutat, món. La temàtica de cada eix servirà de fil conductor per tot un seguit d’activitats: Talks, Walks, Labs i Kids.

Compta amb la participació de més de 20 entitats públiques i privades, que organitzen activitats en el marc d'aquesta iniciativa. Per conèixer totes les propostes, podeu consultar el programa i inscriure-us a les activitats que us interessin.