CyberSecMonth 2021
CyberSecMonth 2021. Autor: European Cybersecurity Month. 2021. Llicència: Tots els drets reservats.

Des del 2012, el Mes Europeu de la Ciberseguretat (CyberSecMonth) treballa per a promoure un ús més segur d’Internet per als ciutadans de la Unión Europea. Què fer quan s'és víctima d'un ciberatac? Com podem estar cibersegurs/es a casa? Enguany, la campanya gira al voltant de dos temes centrals: els primers auxilis i la ciberseguretat a casa

La campanya bordarà problemes de seguretat relacionats amb la digitalització de la vida quotidiana, accelerada per la pandèmia de la covid19. El primer tema se centra al voltant de "Estar cibersegur/a de casa", proporcionant consells sobre com es pot mantenir cibersegur en fer transaccions en línia, comunicar-se, treballar o estudiar en línia des de casa. El segon tema proporciona pautes de "Primers auxilis" sobre què fer en cas d’un ciberatac. 

Conferències, tallers, formacions, seminaris web, presentacions i qüestionaris en línia tenen lloc a Europa cada octubre per promoure la conscienciació sobre la ciberseguretat i generar confiança en els serveis en línia. Els principals objectius de la campanya 2021 són garantir que les persones usuàries finals i les organitzacions estiguin ben informades sobre els possibles riscos de ciberseguretat i que es mantinguin segures en línia. Podeu seguir-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #ThinkB4UClick. i #CyberSecMonth.

Novetats de l'edició 2021

Del 28 de setembre a l'1 d'octubre, se celebra un challenge l’European Cyber Security Challenge (ECSC). a la República Txeca. Una oportunitat de conèixer el millor talent juvenil europeu en seguretat cibernètica. Els i les joves que hagin nascut entre 1995 i 2007 poden participar. A més, al web de l'ECSC es publicarà un mapa interactiu d’Europa, que mostrarà els serveis per estat membre de la UE on podeu dirigir-vos en cas de ser víctimes de ciberatacs. 

La campanya està coordinada per l’Agència de la Unió Europea per a la Ciberseguretat (ENISA) i compta amb el suport de la Comissió Europea, l’Europol, el Banc Central Europeu, els estats membres de la UE, els països de l’Associació Europea de Lliure Comerç (EFTA) i més de 300 socis de el sector públic i el privat.