El projecte pilot desenvolupat amb tecnologia 5G busca dinamitzar el comerç local de la ciutat de Lleida oferint una experiència fluida, immersiva, de qualitat i transformadora. T’ho expliquem!

Imatge de telèfon mòbil
Imatge de telèfon mòbil. 2021. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El passat mes de desembre, la Generalitat de Catalunya, el Mobile World Capital Barcelona i l’Ajuntament de Lleida, amb el suport de la Cambra de Comerç de Lleida, la Diputació de Lleida i la Fundació i2CAT, van presentar un projecte pilot desenvolupat amb tecnologia 5G que busca dinamitzar el comerç local oferint una experiència de compra fluida, immersiva, de qualitat i transformadora. Mitjançant la realitat augmentada, les persones usuàries poden endinsar-se en llocs històrics de la ciutat i conèixer les botigues de l’Eix Comercial de Lleida. El projecte pilot, que s’allargarà fins al pròxim dimarts 30 de gener, porta com a títol ‘Eix Comercial AR’ i proposa l’ús d’una aplicació mòbil per a gaudir d’animacions, de representacions hologràfiques, d’elements 3D i d’aparadors dinàmics i digitals. L’aplicació mòbil també preveu un joc interactiu relacionat amb la informació rebuda. La voluntat és demostrar la capacitat transformadora de la realitat augmentada en un context comercial, així com donar un impuls fort i significatiu a la visibilitat dels negocis locals de la ciutat.

Desenvolupat per l’empresa Invelon Technologies, el projecte pilot s’inscriu dins de l’Àrea 5G Ponent, que forma part de la iniciativa Àrees 5G per a crear espais territorials on coincideixin diferents iniciatives orientades a promoure la tecnologia 5G com una tecnologia facilitadora, transformadora i plena de possibilitats.