Resum Noticia:

No es tracta d'una enciclopèdia creada per tothom com és la Viquipèdia, sinó que són investigadors, acadèmics i doctorats els que publiquen els articles.

Descripció:

L'Enciclopèdia de la Violència Massiva documenta, en anglès, el coneixement històric sobre les massacres i els genocidis del segle XXI. Ofereix descripcions i anàlisis realitzades per experts en la matèria. A més, classifica els conflictes per continents, països i èpoques.

El director de la iniciativa, l'historiador i politòleg Jacques Sémelin, declara que no es tracta d'una eina només adreçada a escoles, sinó que pretén ser útil per a ONG, experts en dret internacional, politòlegs i periodistes. Sémelin afirma que volen fer de l'enciclopèdia un web de referència internacional per a estendre el coneixement de la violència massiva. Afegeix que el fet que siguin experts els que publiquen els articles dóna fiabilitat al projecte.

L'Enciclopèdia de la Violència Massiva és fruit d'una iniciativa llançada el 2004 pel Centre d'Estudis o Investigacions Internacionals de París (CERI) i d'altres institucions franceses i alemanyes.

Enllaç: Enciclopèdia de la Violència Massiva