La selecció de recursos consisteix en una recopilació dels darrers materials publicats sobre la temàtica amb l’objectiu d’esdevenir útil per a les persones interessades. Descobreix-los!

Imatge de bombolles
Imatge de bombolles. 2016. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Recentment, el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya ha presentat un recull de documents sobre violències digitals. En concret, s’han llistat documents en línia, monogràfics, llibres, productes audiovisuals i articles. En aquest sentit, la selecció de recursos consisteix en una recopilació dels darrers materials publicats sobre la temàtica amb l’objectiu d’esdevenir útil per a les persones interessades que vulguin ampliar i aprofundir en els seus coneixements sobre violències masclistes digitals. Institucions, entitats i ens han col·laborat amb la construcció del fons.

El 8 de març de l’any 2022, la Comissió Europea va proposar una directiva de la Unió Europea sobre la lluita contra les violències envers les dones que té com a objectiu abordar les violències masclistes digitals a través d’una regulació cohesiva que parli directament d’aquests tipus de vulneracions. En aquesta línia, el Centre de Documentació Joaquima Alemany i Roca de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, que es troba a la Plaça de Pere Coromines número 1 de la ciutat de Barcelona, ha treballat en el recull. A l’espai, es pot consultar la documentació referenciada, ampliar la informació o sol·licitar els materials en préstec.