Imatge de l'article "L'impacte dels espais de coworking en l'economia local" de Deskmag
Imatge de l'article "L'impacte dels espais de coworking en l'economia local" de Deskmag.

Hi ha alguns que encara veuen el coworking com un nínxol singular en comptes de veure'l com el futur del treball. Això pot ser difícil de creure per a aquells que estimem el coworking, però és important tenir-ho present quan tractem de fer créixer les nostres comunitats. Si bé és cert que el coworking no és per a tots, i certament no funciona per a totes les indústries - encara necessitem botigues de queviures i lampistes -, el coworking ofereix tant un model com una plataforma per a la creació de millors comunitats a llarg termini.

La majoria de la gent pot imaginar l'aspecte d'una oficina compartida. És més difícil entendre els grans beneficis econòmics de participar en un espai així fins a viure l'experiència en primera mà. Si t'estàs plantejant unir-te a un espai de coworking, aquí tens alguns impactes positius en què pensar:

 

El coworking manté el talent en la ciutat

Els espais de coworking són "edificis d'oficines" per a aquells que han tingut el talent per crear el seu propi lloc de treball en una economia decadent. Sense el coworking, moltes persones que viuen en àrees urbanes de mida mitjana haurien de viatjar cada dia o mudar-se amb les seves famílies a les ciutats més grans amb més oportunitats. El coworking els ajuda a quedar-se en la ciutat, aportant els seus diners, talent i entusiasme a l'economia local.

 

El coworking dóna suport a la petita empresa

No deixis que les mega-corporacions t'enganyi: no són creadores d'ocupació. Donen feina a la gent només perquè és necessària per a la creació i la difusió dels seus productes i serveis, no perquè vulguin revitalitzar una ciutat. Les petites i mitjanes empreses són l'element vital de l'economia local. Viuen, treballen i compren localment, i els importen un rave les vides personals dels seus empleats.

Un fet impactant: El 95% del les taules dels espais de coworking estan ocupades per una petita empresa. Podria ser un escriptor independent que acaba de muntar una empresa o una parella d'amics que han decidir crear la seva pròpia empresa de disseny. De qualsevol manera, aquestes empreses estan reduint els índexs d'atur en un moment en què empreses multimilionàries estan acomiadant gent. Unir-se a un espai de coworking significa que aquestes petites empreses tindran un lloc segur per créixer i aprendre dels membres més experimentats. Quan va ser l'última vegada que vas veure a Wal-Mart intercanviant secrets comercials amb el nou negoci familiar de la cantonada?

 

El coworking crea una xarxa de consum col·laboratiu

La recerca del més gran, millor i més ràpid ha paralitzat la nostra economia. La gent està cansada de comparar-se amb el veí i el que volen és alimentar les seves famílies. El consum col·laboratiu significa reutilitzar, criar, llogar, intercanviar i crear, en comptes de comprar. Però l'economia del compartir exigeix ​​una xarxa de persones de confiança, d'amistat, per fer que funcioni. Igual que les persones que treballen al teu costat  en un espai de coworking.

Sí, el coworking et permet compartir la teva experiència professional i la teva xarxa amb altres professionals amb èxit. També pots fer això en les trobades mensuals. El que el fa únic el coworking és l'intercanvi a nivell personal, ja sigui compartint un dinar o un viatge a una conferència que té lloc en una altra ciutat.

Quan una comunitat està connectada i oberta a compartir, les persones estalvien diners, aprenen noves habilitats i redueixen el seu impacte ambiental. Les noves idees sorgeixen, els problemes es resolen de manera creativa i la comunitat cull tots els beneficis d'una força laboral independent i feliç.

 

Font: Deskmag