Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

L'ètica en l'evolució d'Internet, a debat a la Jornada #èTIC

Publicat el 04/10/2016
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Jornada #èTIC 2015
Jornada #èTIC 2015, per Oficina Tècnica de la Xarxa PuntTIC. 2015. Font: Jornada #èTIC 2015. Llicència: BY-NC-SA

L'ètica i la tecnologia van de la mà? Al voltant d'aquesta pregunta va tenir lloc l'any passat la primera edició de la Jornada #èTIC i ara n'arriba la segona. Tindrà lloc dilluns 17 d'octubre, a l’ Antiga Fàbrica Damm (C/ Rosselló, 515, Barcelona). Serà una trobada de tarda, entre les 17.15 i les 19.30 hores, centrada en "El factor ètic en l'evolució d'Internet".

Tota tecnologia segueix unes lògiques i respon a uns requeriments que, no necessàriament, prioritzen criteris ètics. Les conseqüències finals d’aquestes noves tecnologies podrien resultar contràries al benestar i millora de la qualitat de vida de les persones. Internet, en aquest sentit, no ha estat una excepció i està en una continua evolució. La reflexió i l’anàlisi no sempre poden anar de la mà de la velocitat i és necessari, doncs, buscar aquests espais que ens permetin saber si els beneficis d’aquests avenços compensen els possibles impactes negatius que produeixen. La Jornada #èTic se centrarà en totes aquests conseqüències.

Serà, doncs, una trobada per escoltar diferents referents en la matèria i poder debatre sobre l’evolució constant que estem vivint a nivell ètic i tecnològic. Ja us hi podeu inscriure!

Programa

17.15h Recepció d’assistents

17.30h Benvinguda

A càrrec del secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Sr. Jordi Puigneró.

17.40h La transformació de les ciutats a l’era digital

A càrrec de la Sra. Susana Finquelievich (@sfinquel) arquitecta sociòloga, analista dels impactes socials de les TIC, autora del llibre I-Polis, las ciudades en la era de Internet”.

18.40h Tranformació digital i ètica: aliança o utopia?

Sr. Genís Roca (@genisroca), soci-president Roca-Salvatella, expert en transformació digital

Sr. Artur Serra (@arturserra), director adjunt de la Fundació i2CAT i director d’investigació deCitilab a Cornellà del Llobregat.

Modera Sr. Ricard Faura (@ricardfaura), cap del servei d’Inclusió i Capacitació Digital de la Generalitat de Catalunya.

19.30h Refrigeri

Organitza la jornada la Direcció General de Societat Digital, de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.

Per anar obrint boca, us convidem a reviure l'#èTIC 2015!

Et pot interessat també

L'ACTIC és clau per aconseguir una ciutadania digital apoderada
Publicat el 24/01/2022
0
JdIS i SteamonEdu 2022
Publicat el 21/12/2021
0
La presència de la JdIS a les xarxes socials
Publicat el 13/12/2021
0
Persones dinamitzadores a la JdIS 2021
Publicat el 13/12/2021
0