Les sessions divulgatives es fan a quatre biblioteques públiques de Barcelona: Biblioteca El Clot, Biblioteca Sagrada Família, Biblioteca Camp de l’Arpa i Biblioteca Vila de Gràcia. No hi faltis!

Imatge d'intel·ligència artificial
Imatge d'intel·ligència artificial. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

El Computer Vision Center de la Universitat Autònoma de Barcelona coordina un nou cicle de set conferències sobre la intel·ligència artificial i el seu impacte a la societat. Les xerrades divulgatives són gratuïtes i es fan a quatre biblioteques públiques de Barcelona: Biblioteca El Clot - Josep Benet, Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte, Biblioteca Camp de l’Arpa - Caterina Albert i Biblioteca Vila de Gràcia. Les sessions divulgatives, que són el resultat de les propostes plantejades per les persones participants en les trobades del programa ExperimentAI desenvolupat a diverses biblioteques públiques del territori català, es fan els dilluns a les 18.30 hores i estan obertes a la ciutadania. La primera sessió va ser el passat dilluns 16 d’octubre, a les 18.30 hores, a la Biblioteca El Clot i va oferir una introducció a la intel·ligència artificial de la mà de Jordi González, investigador al Computer Vision Center i professor a la Universitat Autònoma de Barcelona. La segona sessió va ser el passat dilluns 23 d’octubre, a les 18.30 hores, a la Biblioteca Sagrada Família i va abordar la intel·ligència artificial i els models de llenguatge de la mà de Pilar Sánchez Gijón, secretària acadèmica i vicedegana d’estudis de grau i de postgrau de la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La tercera sessió serà el pròxim dilluns 30 d’octubre, a les 18.30 hores, a la Biblioteca Camp de l’Arpa i posarà el focus en la intel·ligència artificial generativa i l’art de la mà d’Arturo Fuentes, investigador predoctoral al Computer Vision Center i professor a la Universitat Politècnica de Catalunya i d’Alexandra Gómez Villa, investigadora predoctoral al Computer Vision Center. Tot seguit, la quarta sessió serà el pròxim dilluns 6 de novembre, a les 18.30 hores, a la Biblioteca Vila de Gràcia i parlarà sobre la intel·ligència artificial i la sostenibilitat de la mà de Paolo Dini, investigador al Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya. A continuació, la cinquena sessió serà el pròxim dilluns 13 de novembre, a les 18.30 hores, a la Biblioteca Camp de l’Arpa i posarà el focus en la intel·ligència artificial i la computació quàntica de la mà de Matías Bilkis, investigador al Computer Vision Center. Seguidament, la sisena sessió serà el pròxim dilluns 20 de novembre, a les 18.30 hores, a la Biblioteca El Clot i parlarà sobre la intel·ligència artificial i la mobilitat humana de la mà d’Antonio Maria Lopez Peña, investigador al Computer Vision Center i professor a la Universitat Autònoma de Barcelona. Finalment, la setena sessió del cicle serà el pròxim dilluns 27 de novembre, a les 18.30 hores, a la Biblioteca Sagrada Família i posarà el focus en la intel·ligència artificial i les biblioteques públiques de la mà d’Elena Sánchez Nogales, responsable del Servei d’Innovació i Reutilització Digital de la Biblioteca Nacional.