Logotip de Coworking Spain
Logotip de Coworking Spain.

L'enquesta sobre l'estat del coworking a Espanya 2014 serà la tercera que porta a terme Coworking Spain. Enguany incorpora una novetat: Han separat l'enquesta en dos qüestionaris, un per a gestors/ores d'espais de coworking i un altre per a coworkers. Els gestors/ores ja han rebut l'enllaç per respondre l'enquesta. tene temps fins al 15 de desembre. Aviat rebran també el de l'enquesta adreçada a les persones que treballen al seu espai.

L'objectiu és realitzar un estudi específic sobre els coworkers, a través del qual els gestors/ores puguin conèixer quins aspectes són importants per a ells, les seves necessitats i la seva satisfacció amb el vostre coworking. Aquesta informació els permetrà conèixer de primera mà l'opinió dels seus coworkers i podran millorar diferents aspectes del seu espai. Així, es podrà realitzar un estudi particular sobre cada centre.

L'estudi de l'any passat va demostrar que el coworking és cada cop més conegut. Segons la 2a enquesta sobre el coworking a Espanya, la majoria de coworkers són professionals autònoms que treballaven a casa fins unir-se a un espai de coworking. El principal motiu per acudir a un coworking és evitar les distraccions que li produïa treballar des de casa. Una vegada en un espai de coworking, el/la coworker descobreix que, a banda de reduir el seu aïllament, obté altres avantatges, entre les quals destaca ser més productiu, augmentar la xarxa professional i social, i obtenir una mica més d'ingressos. A més, des que treballen en un espai, els coworkers asseguren que han millorat el seu cercle social, de negocis i les seves habilitats personals, augmentant també la productivitat i el treball en equip, i reduint l'aïllament.