'Sharing Cities Action' es realitzarà del 19 al 21 de novembre al recinte Fira de Barcelona
'Sharing Cities Action' es realitzarà del 19 al 21 de novembre al recinte Fira de Barcelona. Autor: Wikimedia Commons. 2016. Llicència: BY-SA.

Les activitats es realitzaran dins del Smart City Expo World Congress i està dedicada a co-crear models d’economia de plataforma democràtics i sostenibles pel futur, en base a tres eixos: gènere i inclusió, treball en plataformes digitals i dades comunes. 

La jornada es celebrarà al recinte Fira de Barcelona i està organitzada conjuntament pel grup de recerca Dimmons.net (IN3-UOC), l'Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa i durant tres dies es donaràn cita 700 ciutats i 80 iniciatives.

Del 19 al 21 de novembre'Sharing Cities Action' convertirà Barcelona en l'epicentre del debat sobre plataformes digitals i economies col·laboratives treballant conjuntament amb tots els grups interessats de l’ecosistema per elaborar un pla d’accions i recursos compartits.

L'inici de la jornada serà el 19 de novembre a l’Open Forum on es donaran cita una sèrie de s’organitzarn una sèrie de xerrades llampec en matèria de gènere i la inclusió de les dones dins el món tecnològic i s’exposaran projectes relacionats amb l’economia digital i la inclusió des de l’àmbit de les dades, la investigació o la cultura. Hi participaran persones d'entitats referents al sector a Catalunya tals com Dimmons.net, Wikiesfera, DonesTech, Geochicas, Codebar i DigitalFems entre d’altres.

El dia 20, es celebrarà una sessió dedicada a la sobirania a la ciutat i les polítiques de dades, amb una atenció especial a les plataformes turístiques, on es donaran cita persones i investigadores expertes en l’àmbit i diferents iniciatives.

L'últim dia, destaca la sessió anomenada 'Design Justice Lab' on participarà l'activista i investigadora Sasha Constanza-ChockLa sessió servirà per identificar pràctiques en el disseny urbà que afecten als col·lectius més vulnerables.

Per a participar de la jornada, cal demanar les entrades a través de info@sharingcitiesaction.net