La iniciativa sorgeix de la voluntat de contribuir a la cura del medi ambient i d’afavorir la promoció d’oportunitats laborals per a persones en risc d’exclusió social. Descobreix més!

L’Associació Social Andròmines impulsa un engrescador projecte que busca donar una segona vida a mòbils, tauletes i ordinadors. La reeixida iniciativa sorgeix de la voluntat de contribuir a la cura del medi ambient i d’afavorir la promoció d’oportunitats laborals per a persones en risc d’exclusió social. Així doncs, l’equip, que està conformat per quinze persones que realitzen un procés d’inserció sociolaboral, s’encarrega d’examinar acuradament cada dispositiu tecnològic, des de telèfons intel·ligents fins a ordinadors portàtils, i de restaurar-lo garantint el seu màxim potencial. «Un cop arriben els aparells a les nostres instal·lacions, dividim els dispositius tecnològics entre aquells que són susceptibles de ser recondicionats, que van cap al taller de preparació per a la reutilització, i aquells que no ho són, que van cap a la zona de reciclatge. Els aparells en bon estat podran ser utilitzats per peces o com a equip, tot i que poden tenir un nou ús diferent d’aquell al qual estaven acostumats», afirma Núria Sau, directora de projectes de l’Associació Social Andròmines.

En aquest sentit, l’Associació Social Andròmines explica que l’impacte del projecte al llarg de l’any 2022 va ser de 27 tones d’aparells elèctrics i electrònics, principalment mòbils, tauletes i ordinadors. «Una part molt important dels ordinadors recondicionats es traslladen a les instal·lacions que la Xarxa Òmnia té als centres penitenciaris de Catalunya, on després una persona dinamitzadora TIC els fa servir per a treballar l'alfabetització digital, la capacitació digital i la cultura digital amb les persones internes», puntualitza Sau.