Logotip Associació Discapacitat Visual Catalunya
Associació Discapacitat Visual Catalunya .

L'Associació Discapacitat Visual Catalunya ofereix assessorament, recursos, formacions, atenció personalitzada i un llarg etcètera de serveis per a que les persones amb discapacitat visual estiguin cada cop més integrades i gaudeixin d'una vida més autònoma.

L'Associació, sense ànim de lucre, es va crear fa 20 anys i fa 12 que es troba ubicada al barri de les Corts de Barcelona.  És des d'aquí que atén a tot tipus de persones i col·lectius que ho necessiten, entre ells, col·lectius com l'immigrant o els que pateixen discapacitat lleu i que no eren atesos en d'altres espais.

Dins dels serveis que ofereixen destaca el "Telèfon de l'ull" (900 900 505) des d'on orienten a les persones en la solució dels problemes personals i socials que els ocasiona la seva malaltia. Donen resposta sobre els recursos, els drets i beneficis que els corresponen, les ajudes tècniques que poden utilitzar, els llocs a on dirigir-se, etc.

També entre les seves tasques realitzen acollides, atenció psicològica, informes optomètrics o serveis educatius i culturals per a facilitar la vida a les persones amb aquesta discapacitat.

Moltes de les consultes que reben tenen a veure amb amccions de la vida quotidiana tan comuns com la lectura i l'escriptura. A través de la tecnologia o més concretament la tiflotecnologia (tecnologia de suport per a persones amb discapacitat visual) acompanyen a les persones en la seva adaptació per a sentir-se més autònomes i a valer-se de certs programes i materials que els permeten realitzar aquestes accions, encara que sigui de manera diferent a com ho feien anteriorment.

En aquest àmbit realitzen assistència personalitzada, formació ofimàtica bàsica adaptada, classes particulars a domicili i servei tècnic bàsic. Tot això ho complementen amb un recull de programari de suport que podeu trobar recopilat al seu lloc web.

Cada cop s'avança més en qüestió d'accessibilitat i l'acceptació cultural de les persones amb discapacitat visual però hi ha una tasca molt important a dur a terme pel que fa a la integració laboral i és per això la seva feina no s'atura i segueix treballant per aconseguir-la.